trabzon korosu

| 0 yorum



25 Mayıs Pazertesi gecesi Trabzon Korosu 3.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.


trabzon korosu

| 0 yorum




1 Haziran Pazertesi gecesi Trabzon Korosu 4.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.

trabzon korosu

| 0 yorum



Trabzon Korosu Kolbastı

trabzon korosu

| 0 yorum




Trabzon korosu Hadi Hadi videosunu sitemizden izleyebilirsiniz : )


trabzon korosu

| 0 yorum

mardin korosu

| 0 yorum




25 Mayıs Pazertesi gecesi Mardin Korosu 3.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.

mardin korosu

| 0 yorum




1 Haziran Pazertesi gecesi Mardin Korosu 4.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir. Biziizlemeye devam edin


mardin korosu

| 0 yorum




Mardin Korosu Hayat Bayram Olsa videosunu sitemizden izleyebilirsiniz.Tek yapmanız gereken başlığa tıklamak www.kral-radyo.blogspot.com 8 Haziran pazartesi gecesi eklenecektir.


mardin korosu

| 0 yorum



Mardin Korosu Hejayi Videosunu sitemizden izleyebilirsiniz lütfen başlığa tıklayınız

mardin korosu

| 0 yorum

malatya korosu

| 0 yorum



25 Mayıs Pazertesi gecesi Malatya Korosu 3.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.


malatya korosu

| 0 yorum




1 Haziran Pazertesi gecesi Malatya Korosu 4.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir. Bizi izlemeye devam ediniz www.kral-radyo.blogspot.com

malatya korosu

| 0 yorum



Malatya Korosu Sarı Kurdale Klibini sitemizden izleyebilir ve indirebilirsiniz bizi izlemeye devam edin

malatya korosu

| 0 yorum



Malatya Korosu Ben İnsan Değilmiyim videosunu sitemizden izleyebilirsiniz

malatya korosu

| 0 yorum


Malatya Korosu Yarabbim videosunu sitemizden izleyebilirsiniz.
www.kral-radyo.blogspot.com


malatya korosu

| 0 yorum

izmir korosu

| 0 yorum



izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.

izmir korosu

| 0 yorum




İzmir Korosu 2. Bölüm Full (18 Mayıs)
18 Mayız Pazertesi gecesi Korolar Çarpışıyor 2.Bölüm bitiminde Full İzmir korosu görüntülerini izleyebilirsiniz.yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir

izmir korosu

| 0 yorum



Pınar Aylin Ve İzmir Korusu; Sitemiz farkıyla sizlerle. Çok başarılı bir performans sergileyen bu grubun görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.


çanakkale korosu 4




çanakkale korosu 3



25 Mayıs Pazertesi gecesi Çanakkale Korosu 3.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.

çanakkale korosu 2



Çanakkale Korosu 2.Bölüm Full İzle (18 Mayıs)

18 Mayız Pazertesi gecesi Korolar Çarpışıyor yarışması 2.Bölüm bitiminde Full Çanakkale korosu görüntülerini izleyebilirsiniz.yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir

çanakkale korosu

| 0 yorum



Ferda anıl sürekli siyah giydiği kıyafetlerle anıldı.Bestelediği birçok parçayla hafızalarda yer alan Ferda anıl şimdide Çanakkale Korosu İle ekran karşısında.Ferda ve Çanakkale Korosu Video Görüntülerini www.kral-radyo.blogspot.com sitemizden izleyebilirsiniz


adana korosu

| 0 yorum



bursa korosu

| 0 yorum




adana korosu

| 0 yorum




Korolar Çarpışıyor yarışmasındaki çıkışlarıyla beğeni toplayan arabesk kralı Ferdi Tayfur ve Adana korosu Görüntülerini Sitemizden izleyebilirsiniz www.kral-radyo.blogspot.com


adana korosu

| 0 yorum




Adana Korosu 2.Bölüm Full İzle (18 Mayıs)

18 Mayız Pazertesi gecesi Korolar Çarpışıyor yarışması 2.Bölüm bitiminde Full Adana korosu görüntülerini izleyebilirsiniz.yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir

adana korosu

| 0 yorum




1 Haziran Pazertesi gecesi Adana Korosu 4.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir. Bizi izlemeye devam ediniz www.korolarcarpisiyor.net


adana korosu

| 0 yorum

25 Mayıs Pazertesi gecesi Adana Korosu 3.Bölüm Görüntülerini sitemizden izleyebilirsiniz.Yarışma bittiğinde tekrarı Full görüntüleri ile sitemize eklenecektir.


adana korosu

| 0 yorum


Adana Korosu Bende Özledim videosunu sitemizden izleyebilirsiniz

ferdi tayfur biyogrofi

Arabesk sanatçısı Ferdi Tayfur son zamanlardaki suskunluğunu bozarak korolar çarpışıyor yarışmasında yerini aldı.işte size Ferdi Tayfurun hayatı ve özgeçmişi .1945 yılında Adana Hürriyet Mahallesi’nde dünyaya geldi. Ünlü tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur hayranı olan baba Cumali ortanca oğluna “Ferdi Tayfur” adını koyar. En büyük isteği Ferdi’nin “iyi bir tahsil” görmesidir. Ancak, babasının öldürülmesi, Ferdi’nin okul hayatının yarıda kesilmesine neden olur. Okulu bırakmak zorunda kalan Ferdi, çiftlikte çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunur. Genç Ferdi daha 16 yaşındayken “Sarkıcı olmak hayaliyle” Adana’dan İstanbul’a gelir. O yıllarda çocuk şarkıcılara pek rağbet bulunmadığından, kendini ispatlayamayan Ferdi Tayfur, tekrar Adana’ya döner ve çiftlikte traktör şoförlüğüne devam eder.

Bütün günü Çukurova’da “Pamuk taşımakla” geçen Ferdi Tayfur’un gönlünde alevlenen “Şarkıcılık ateşi” bir türlü sönmez. “Şarkıcı ve şöhret” olmak ümidiyle için için yanmaktadır şoför Ferdi. 1968 yılında tekrar İstanbul’a gelir ve Seda Plak ile iki plaklık anlaşma yapar. Ancak yaptığı iki 45′lik de “Hayal kırıklığıdır” Ferdi için. Her defasında karşısına şanssızlık çıkmaktadır. Büyük ümitsizlik içinde yeniden Adana’ya döner ve çiftlikteki işlerin başına geçer. Aradan üç yıl geçtikten sonra yaptığı “Huzurum Kalmadı” adlı plak da satılmaz. Ancak “Yılmadım, inatla çalışmaya devam ettim. Traktör başında bile şarkı besteliyordum” diyor Ferdi Tayfur. 1973 yılında Görsev Plak adına yaptığı “Kır Çiçekleri” adlı 45′lik, ancak Ferdi’nin geçimini sağlamaya yeter. Ama aradığı, istediği çıkışı bir türlü yapamaz. Yalnız, başından beri yakasını bırakmayan “Şanssızlık” bu kez Ferdi’nin peşini bırakmıştı. Şans ibresi artık Ferdi’den yana dönmekteydi.

Satılan her plak başına 1 lira alan Ferdi Tayfur geçim zorlukları içinde nişanlanır ve kısa bir süre sonra evlenir. 1974 yılında yaptığı “Bana Gerçekleri Söyle” adlı 45′lik ile adını yavaş yavaş duyurur Ferdi Tayfur. Çocuk yaşta yoksulluğun bütün acısını benliğinde hisseden Ferdi Tayfur, ailesine, kardeşlerine ve cezaevinde olan ağabeyisine bakmak için daha büyük bir hırsla şarkıcılıktaki iddiasını sürdürme savaşına girer.

“Bana Gerçekleri Söyle” ile piyasada adını duyuran Ferdi Tayfur, 1975 yılında Elenor Plak’a transfer olur. Önce “Bırak Su Gurbeti”, ardından da “Çeşme” adlı şarkısı ile adını duyuran genç şarkıcı zirveye adım adım yaklaşır. “Çeşme” ile şöhret basamaklarını ikişer ikişer tırmanan Ferdi Tayfur’a sinema kapıları da açılır. 1976 yılında “Çeşme” filmini çekerken Necla Nazır ile tanışır ve ona aşık olur.

Adını Arabesk müziğin “Dev”leri arasına yazdıran Ferdi Tayfur, gazino neonlarının baş köşesindeki yerini de kısa zamanda alır. Gazinocular, filmciler ve plak yapımcıları Adana’nın bu bağrıyanık şarkıcısını kapısını aşındırır. Allah “Yürü ya kulum” demiştir. Ferdi de yürümeye devam eder. “Çeşme”den sonra yaptığı “Derbeder”, “Benim Gibi Sevenler”, “Yadeller”, “Son Sabah”, “Boynu Bükük”, “Olmaz Olsun”, “Yuvasız Kuşlar”, “Batan Güneş”, “Huzurum Kalmadı”, “Günaha Girme”, “Kalbimdeki Acı”, “Sen de mi Leyla”, “Yaktı Beni”, “İnsan Sevince”, “Durdurun Dünyayı”, “Bir Damla Ateş”, “Bende Özledim”, “Herşeyim Sensin”, “Utanıyorum”, “Çılgın Arzular”, “Haram Oldu”, “İçimde Bir His Var”, “Ya Benimsin Ya Toprağın”, “Sevgiler Çiçek Gibi”, “Affet Allah’ım”, “Naz Etme-Canına Okuyacağım”, “Allah’ım Sen Bilirsin”, Hoşçakal Leyla”, “Bizim Sokaklar”, “Bana da Söyle”, “Emmoğlu”, “Mor Güller”, “Dünya”, “Of Dağlar” ve “Yoksun-Kör Talih”, “Zaman Tüneli”, “Klasikler 2″, “Zengin Olursam” “Klasikler 3″ gibi kaset ve filmleriyle milyonların gönlünden ve dilinden düşmeyen ünlü bir sanatçı oldu.

Dillere düşen şarkılarını sinemada aynı isimle filme çeken Ferdi Tayfur, çok sayıda film çekti. Şarkıcılık, sinema oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik arzusuyla yanıp tutuşan Ferdi Tayfur, su filmleri yönetti: “Haram Oldu”, “İçimde Bir His Var”, “Ya Benimsin Ya Toprağın”, “Canına Okuyacağım”, “Sevgiler Çiçek Gibi” ve “Affet Allah’ım”.

Yaklaşık 50 kaset ve 30′un üzerinde film yapan ünlü sanatçı 9 kez Altın Plak ödülü aldı. 1982 yılında kendi adına Ferdifon Plakçılık şirketini kuran Ferdi Tayfur’un ilk evliliğinden 3 çocuğu, yaklaşık 25 yıldır birlikte olduğu sinema oyuncusu Necla Nazır’dan da bir kızı bulunuyor. 2000 yılında şeker hastalığı sonucu ayak parmaklarını kaybetmekten son anda kurtulan sanatçının yurtiçi ve dışında milyonlarca hayranı bulunuyor.

müslüm gürses biyogrofi




7 Mayıs 1953’te Urfa’nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Babası Mehmet Akbaş, annesi Emine Akbaş’tı. Zeyno ve Ahmet isimlerinde iki kardeşi olan Gürses’in babası çiftçilikle uğraşıyordu ve bağlama çalıyordu.

İlkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken Adana Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söyleyecekti; İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum. 1968 yılında albüm yapmak için İstanbul Kanatlarımın Altında’a gelen şarkıcının Emmioğlu/Ovada Taşa Basma isimli plağı üç yüz bin satış yaparak o dönem için büyük başarı kaydetti. Gün geçtikçe tanınan Gürses, şöhretinin ilk yıllarında çıktığı Anadolu turnesi sırasında büyük bir kaza geçirdi. Alın kemiği kırılan sanatçı yaşadıklarını daha sonra şu şekilde dile getirecekti: O kazada şoför öldü… Beni de öldü sanmışlar zaten… Sonra alıp hastaneye götürmüşler… Ben ölümü yaşadım aslında… Bana göre yeniden hayata dönmüş olmam, Allah’ın bir lütfudur. Alın kemiğim un ufak olduğu için en küçük bir darbede ölebilir ya da kör kalabilirim… Ameliyatta alnıma beynimi koruyacak plaka gibi birşey taktılar… O korkunç kazadan sonra koku alma duyumu yitirdim… Hiçbir kokuyu alamıyorum ne yazık ki şimdi… Çok kuvvetli parfümler ispirto kokusu veriyor bana… Ayrıca işitme duyumu da yüzde elli yitirdim… Çok ağır işitirim… Neyse, buna da şükür, yaşıyoruz işte… Kaza sonrası çıkardığı "Özür diliyorum senden", "İsyankar", "Ben insan Değil miyim" gibi albümlerle çıkışını sürdüren sanatçı, arabesk türünde en çok ilgi gören isimlerden biri oldu. 1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, birçok uzun metrajlı filmde daha hayranlarıyla buluşacaktı. Çocukluğunda hiçbir filmini kaçırmadığı ve büyük bir hayranlık duyduğu sinema oyuncusu Muhterem Nur’la 1982’de çıktığı Malatya turnesi sırasında karşılaşan şarkıcı, 1985 yılında Nur’la hayatını birleştirdi. 90’lı yılların başında gördüğü büyük ilgi üzerine ortaya çıkan ve Müslümcüler olarak anılan büyük bir fanatik kitlesi şarkıcının konserlerinde kendilerine zarar vermeye başladılar. Müslüm Gürses şarkılarındaki yalnızlık, hayata duyulan öfke ve ayrılık acısı gibi temaların dinleyicisinde yarattığı bu etki giderek bir fenomen halini almıştı. Şarkıcının zaman zaman yaptığı uyarılara rağmen konserlerinde birçok dinleyicisi jilet kullanarak vücuduna zarar veriyordu. Arabeskin içinde bir alt kültür olarak kendini var eden bu durum, Gürses şarkılarına olan ilgiyi körüklüyordu. 90’lı yılların sonlarına doğru şarkıcının konserlerinde gerçekleşen ve ayini andıran bu görüntüler toplumun birçok kesiminden büyük tepki almaya başlamıştı. Gürses, o dönemde çıkardığı albümlerle de eski ilgiyi göremedi ve lüks bir teknenin güvertesinde çekimini gerçekleştirdiği klibi hayranlarının büyük tepki göstermesine neden oldu. Zira dinleyici kitlesi genel olarak kente uyum sağlayamayan, ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü düşünen varoşlardan oluşuyordu. Dolayısıyla bu durum hayranlarında çelişki yaratmıştı. Müslüm Gürses’in o dönemde 15 yıl boyunca albümlerini çıkardığı Elanor plak firmasıyla da yolları ayrıldı. Az konuşan ve ekranlarda pek fazla görünmeyen sanatçı zaman içinde medyada daha fazla yer almaya başladı. Bu değişim rüzgarları Gürses’in müzisyen kimliğine de yansıyacaktı. Nilüfer’in Olmadı Yar isimli şarkısını yorumlayarak bu değişimin ilk sinyallerini veren şarkıcı, Teoman’ın Paramparça ve Tarkan’ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi. Gürses kendisini eleştirenlerle ilgili olarak da şu yorumda bulundu: Son günlerde bir de Arabesk mevzularında ‘’değişime uğradı’’ gibi görüşler türedi! Biz değişmedik… Özümüzde aynıyız… Ufak tefek alt yapı hadisesinde farklılık göründüyse de biz özümüzü muhafaza ediyoruz.Müsterih olsunlar, bir yere kaybolmadık. Tarzımızdan uzaklaşmak gibi bir gayretimiz, çabamız olmadı, olmaz da. Biz o pop şarkıları kendimize has bir şekilde okuyoruz. Herkes müsterih olsun. Gürses’in, 2006’da yazar Murathan Mungan’la ortak projesi “Aşk Tesadüfleri Sever” müzik marketlerdeki yerini aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie’den Garbage’a, Leonard Cohen’den Jane Birkin’e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendiren Gürses yine çok konuşuldu.



winamp

| 0 yorum

Canlı Radyo Dinle

İletişim / Yardım / Reklam

Sitedeki şarkılar tanıtım amaçlı konulmuştur.
Şarkıların tamamı embed kodlarla "dinletilmektedir."
Şarkılarının dinletilmesini istemeyen hak sahipleri şarkılarının kaldırılmasını talep eden bir mail yollamaları taktirde şarkıları kaldırılır.
Sanata ve sanatçıya destek için her zaman orijinal albümlerin satın alınmasını tavsiye ederiz.
e-mail adresimiz: Extazy_Rock06@HotmaiL.CoM
müzik blogumuz: Kral-Radyo.blogspot.com

'

Bu site, Google tarafından altyapısı desteklenen Blogger hizmetinden yararlanmaktadır.
© 2009-2010 http://kral-radyo.blogspot.com Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayımlanamaz.
"Taklitler Asıllarını Yaşatır"


Back to Home Back to Top Arabesk Dinle - Kral Radyo Dinle - Ferdi Tayfur Dinle - Damar Dinle - Müslüm Baba Dinle. Theme ligneous by pure-essence.net. Guruphepsifanclup1 by Njqhtr.